Het jaar is bijna om..

Hallo iedereen,

De rust keert terug..
Enkele cijfers

5 lesgevers, 7 headsets, 122 stukken verkochte cake, 3 voorstellingen, 36 kinderen, 2 soorten behangpapier
2 grondmicro's, 3 plafondmicro's, 22 pizza's, > 500 man publiek, 1000 foto's, 25 repetities...

Een pak van ons hart, elke voorstelling was toppie!
Iedereen heeft het zo goed gedaan en wij als thor-t-aterteam zijn zo trots op jullie.
We zijn een klein beetje vermoeid na al die voorstellingen en het jong geweld rond ons maar wat een voldoening als we al die jongens en meisjes zien schitteren in de spotligths na een jaar hard werken.

Het was een heel tof jaar..
Enkele hoogtepunten:

Weet je nog? Die eerste les, veel nieuwe gezichtjes en enkele oefeningen als eerste kennismaking met toneel. De volgende lessen nog meer oefeningen. Moeilijker naargelang de leeftijd en hoeveel lessen we al hebben gehad. Oefeningen rond emoties, uitbeelden, freeze enz. ..

Eind oktober was het halloween en deed thor-t-ater een act op twee verschillende spooktochten.
De middengroep was acteur in een griezelkermis met clowns, een rare goochelaar en baby's aan een brug. Onze pubers waren te gast op de begrafenis van Bart. Twee enge avonden.

De music for life actie was ook een succes. De jongeren- en middengroep deden een actie in de Fun.
Het filmpje werd prachtig en kan je zien op youtube!

In december gaf de ouderengroep het beste van zichzelf met een toneelvoorstelling zonder woorden en 20 dozen. Ze gaven een try out ter voorbereiding van hun optreden in Polen. Enkele leden van de jongeren en middengroep kwamen supporteren en ook veel sympathisanten waren van de partij. Onze tweede reis naar Polen werd weer eentje om nooit te vergeten. Ze gaven het beste van zichzelf en we maakten weer dikke vriendjes met de Litouwers.

En dan begon het pas..  het was ondertussen januari en de jongeren-en middengroep moest nu echt in actie schieten om op het einde van het jaar een prachtige voorstelling te kunnen tonen. Het tweede deel van het jaar werd ingezet met een nieuwjaarsreceptie en het bekijken van de film uit Polen. Maar vanaf dan in actie!! De ouderengroep die ondertussen WIL werd gedoopt kreeg een tiental improvisatielessen en werden zo opgeleid tot echte improvisateurs.

Op een koude winterdag vertrok de jongerengroep naar de Blaarmeersen om een heus filmpje in elkaar te steken die ze gebruikten tijdens de voorstelling. Net zoals vorig jaar. Wenend van de kou moesten we ons opwarmen in de cafetaria met een warme chocomelk maar het filmpje zelf werd heel erg mooi.

Na veel repeteren werden de laatste puntjes op de i gezet tijdens het thor-t-aterweekend in de paasvakantie.  We verbleven twee dagen in Moerbeke en maakten er een supertof weekend van. Vol repetities, workshops, een quiz, spelletjes, een fuifje en lekker eten. Nu kwamen de voorstellingen wel erg dicht bij.

Een weekje voor het optreden van WIL gingen we met zijn allen naar de voorstelling van Henk Ryckaert in de capitole. Echt een toffe vent! En Naomi, Silke, Fara en Bart smeten zich in het improvisatieleven op café..

Eens oefenen op het podium, een generale repetitie met headsets en de voorstellingen stonden al voor de deur. Een gezonde dosis stress, warme lampen op ons gezicht, een volle zaal enz... Het werd één groot feest. Soms was moeilijk om ze stil te houden en af en toe wat foutjes die al dan niet subtiel werden weggewerkt. Veel leden uit andere groepen kwamen naar elkaar kijken. We blijven één toffe groep.

Natuurlijk werd er daartussen nog veel gedaan..
Denk maar aan flyeren, attributen kopen, decor afbreken en opbouwenn, het script schrijven...

En nu zit het jaar er bijna op..
Morgen is er nog een evaluatievergadering met alle lesgevers en zaterdag is er de terugkomdag!
Alle leden zien elkaar dan terug om na te praten, te brainstormen, te lachen, te evalueren.
We kijken er al naar uit.

Dankjewel voor jullie enthousiasme van het voorbije jaar

Het thor-t-ater team

Geen opmerkingen:

Een reactie posten