1ste dag van de vakantie


Vandaag is het de eerste dag van de vakantie, maar ook dan staan wij niet stil.
Er waren een aantal leden niet, maar ook dat hield ons niet tegen om met de anderen aan de slag te gaan.

De jongerengroep was gehalveerd dus voor hen had het niet veel zin om verder aan hun toneelstuk te werken. Daarom hebben ze hun handen uit hun mouwen gestoken en veel geknutseld. Het kleed van de heks is min of meer klaar. Ik denk dat ze 1 uur zijn bezig geweest, vooraleer ze allemaal akkoord waren dat de lapjes stof de juiste kleur, vorm, plaats … hadden.
Ze gingen ook met lijm, krantenpapier en een ballon aan de slag. Wat dat is geworden, blijft nog een verrassing.

De middengroep heeft vandaag al tot het einde van het toneelstuk gespeeld. Nu weten ze wat er allemaal zal gebeuren in het verhaal en dan wordt het nu een kwestie van teksten leren, voeling krijgen met de rol en de tegenspelers. In het stuk komen ook liedjes en dansjes, over de inhoud mag ik nadrukkelijk niets vertellen, maar het ziet er grappig en plezant uit.

Bart startte vandaag de trainingen van WIL met opwarmingsoefeningen. Het was confronterend in het begin: jouw bewegingen vergroot zien door anderen geeft een vreemd gevoel. De opwarmingsoefeningen vielen wel in de smaak, want zo kwamen ze in de sfeer van het improviseren en werden ze er niet zo maar ingesmeten. Op het einde van de training werd er gebrainstormd over de affiche en die krijgt ook meer en meer vorm.

De eerste dag van de vakantie sloten we af met een gezamenlijke minuut stilte voor ‘Iris Aper’ die gisteren overleed ten gevolge van een verkeersongeluk in Gent. Je kon een muisje horen lopen in onze toneelruimte.


Prettige vakantie allemaal en tot volgende week!

O ja, de eerste tickets zijn al verkocht !!
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten