Oefenen aan de voorstellingen

Hallooo,

Het nieuwe jaar is nu echt wel al goed op gang getrokken mits we sinds kort al februari zijn..
Dat wil zeggen dat er nu 'vollen bak' wordt gefocused op de voorstellingen!

De ouderengroep deed de ene improvisatieoefening na de ander, gebaseerd op de lama's.
Zeker eens de moeite waard om naar te kijken trouwens. 4 zotte Hollanders die improviseren in een knotsgek decor. Ondertitels zijn niet aanwezig dus een minimum aan concentratie is vereist.
Of onze ouderen even goed zijn als de lama's kan je binnenkort zien. Silke stond met haar camera in de aanslag om alles te filmen. Binnenkort komen die filmpjes op hun website te staan.
www.improvisatie.weebly.com. Zo zal je onder andere zien hoe Bart en Ruben elkaar 'den duvel' aandoen zoals Silke het mooi verwoordde en Sophie een liedje verzint over de pil.

Genoeg gebabbeld over de ouderengroep, over naar de iets jongere kinderen, de middengroep.
Ook zij zijn volop bezig. Hun taak is om heel hun tekst uit het hoofd te kennen tegen volgende week.
Waarschijnlijk komen er een paar met wat smoesjes aanlopen. De hond die het script heeft opgegeten enz. ..  Je kent het wel ;-). Toch komt het allemaal in orde. Zoals altijd. Wanneer we vroegen aan de leden wat ze vandaag deden zei Lorenzo als volgt: "We hebben gewoon alleen maar aan het stuk gewerkt".
Het dringt waarschijnlijk nog niet door dat in slechts 3 maand het stuk in elkaar moet zitten.
Al drie of vier weken eindigde hun les met Dimitri die plakband van de grond probeert te krijgen. Zeker eens de moeite waard om te zien!!

De jongerengroep werkte, hoe kan het ook anders, aan het stuk. Kwestie van heel vernieuwend te zijn met voorgaande groepen. De kinderen waren in een creatieve bui want zonder er ook maar 1 woord op papier stond over het vervolg improviseerden ze er op los (onder leiding van ons) en kijk.. in een mum van tijd waren er 5 min bij het script bijgeschreven. Vandaag liep het soms een klein beetje chaotisch maar uiteindelijk zal hun voorstelling vooral magisch zijn.

De verwachtingen over de volgende weken zijn alvast heel rooskleurig.
Over twee weken krijgt de ouderengroep een special guest op bezoek beroemd in heel Vlaanderen én over drie weken gaan de jongerengroep een film opnemen in de Blaarmeersen! We kijken er naar uit!

Groetjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten