Nieuws uit Polen!

8 maanden geleden waren we hier voor de eerste keer, nu zijn we terug in Lodz.
De stad is helemaal anders in de zomer. Wat ons vooral opvalt is het contrast tussen de mooie winkelstraten en Manufaktura en de grauwe zijstraten. Ongelooflijk. 

Ik stel me regelmatig de vraag: hoe groei je hier als kind op? Wat denk je van de weelde in de winkelketens zoals H&M, Zara en Bata en de piepkleine standjes waar de minder gegoeden hun waren aan de man brengen: eigen geteelde groenten en fruit, gebak....Wat een ongelooflijk verschil en dat op een straat van elkaar verwijderd.


We logeren in een appartement niet ver van de hoofdstraat. Het heeft een binnenplaats waar gisterenavond een kleintje met zijn plastiek fietsje rondjes reed. Zijn fietsje was het enige kleurrijke in de omgeving. Het gebouw zelf is vuil grijs/beige, maar het wordt volop gerenoveerd.De toegang is afgesloten met een ijzeren poort met code. Op straat kom je dronken mensen tegen, de blik op oneindig, de gelatenheid tekent hen....
Het warme welkom echter van Danusha doet ons dit even vergeten.Vanmorgen hadden we bespreking omtrent de komst van Thor-t-ater naar het theaterfestival in december.


En ja hoor....we zijn weer van harte welkom.
Men verwacht ons ten laatste op 27 december, en als we willen mogen we ook nu weer de jaarwisseling met hen vieren. We hebben echter zelf al besloten om van dit aanbod geen gebruik te maken, we denken dat iedereen wel graag thuis is met nieuwjaar. 



We mogen met 15 personen komen, we logeren weer in hetzelfde hotel, de voorwaarden blijven hetzelfde.
Een pak van ons hart!

Danusha en het team van Krysztof Kacsmarek zou in juli 2013 in Gent op bezoek komen. Maar daarover later meer.

Morgen gaan we op bezoek in de "kolonie". Daar organiseert Danusha vakantiekampen voor minderbegoede kinderen.
We zijn benieuwd!

Veel groeten uit Lodz
Danny en Martine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten