Les 1 - 5


Het is alweer een tijdje geleden dat er een blogbericht verscheen… Het waren dan ook drukke dagen. Even een kort overzicht van de voorbije lessen.

De proefles was een succes. Een heleboel nieuwe gezichtjes en een paar verschuivingen van leden die ‘over’ mochten naar een volgende groep. We vlogen er onmiddellijk in. We lieten de kinderen kennis maken met wat toneel precies is.

De eerste 2 a 3 maanden is dat onze prioriteit. We leren de kinderen de ‘basisregels’ en de kneepjes van het vak. Ze leren improviseren, rond gevoelens werken, hun stem goed gebruiken enzo…

De allerjongsten leren ook enkele typische toneelbegrippen zoals ‘headset’, ‘coulissen’, ‘freese’ en ‘attributen’.

De derde les van Thor-t-ater, op 13 oktober, was een speciale les.
2 jongens van 17 uit de sloppenwijken van Venezuela kwamen de les volgen. Ze zijn in België in het kader van een uitwisselingsproject met vrijwilligers (onder andere Naomi,  lesgeefster bij de jongerengroep) van Zuiddag. De jongeren logeren twee weken bij ons (Danny, Martine, Silke en Naomi). Ze deden een paar opwarmingsoefeningen die zij zelf veel doen in Venezuela en zongen op het einde twee liedjes. Ze kunnen zo prachtig zingen
J

Ondertussen zitten we al aan les vijf en de leden hebben al flink kennisgemaakt met wat drama is. Daarjuist mochten ze al eens tonen aan een goede 1000 man hoe goed ze kunnen toneelspelen. Het was namelijk HALLOWEENspooktocht!

De leden van de middengroep waren allemaal een deel van ‘Carnivale’, een kermis vol levende en gewone poppen, clowns, eetbare afgehakte vingers en hoofden onder een stolp. Ze doorbeten de koude en maakten er een mooie avond van voor de wandelaars van de spooktocht een voor henzelf!

Morgen is het de buurt aan de leden van de ouderengroep. Zij zullen een begrafenis bijwonen in Puyenbroeck… 



Tot de volgende! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten