Driedaagse dag 1 Improvisatietheater

De tweede repetitie was al veel beter dan de eerste.
Al een geluk, want er werd maar twee keer gerepeteerd vandaag.
Daarna was het tijd voor iets helemaal anders..
De repetitieruimte stond vol met stoelen, en op elke stoel lag een blad.
Op elk blad stond een andere improvisatieoefening.
Onze leden kregen de tijd om er rustig eentje uit te zoeken en medespelers te vinden.
Eventueel konden ze een beetje voorbereiden waar nodig (maar ook niet te veel, het is en blijft een improvisatieoefening).

Na het eten, (vegetarische) gehaktballen in tomatensaus konden we allemaal naar elkaars improvisatiestuk kijken. Heel uiteenlopende oefeningen, maar allemaal met een verrassende insteek en veel amusement. De tranen liepen op sommige momenten nog net niet over onze wangen.
Julie en Justine kregen de opdracht elkaar te interviewen over een thema opgelegd door een kritisch publiek (nl. wijzelf). Moeilijkheid, ze moesten dat achterstevoren doen.
- Dat is graag gedaan
* Bedankt om naar de studio te komen
- Kaarten kan je bestellen via de website www.thor-t-ater.be
* Hoe kunnen geïnteresseerde luisteraars aan kaarten geraken?
- Daar moet ik even over nadenken
* Hoelang zit je al in thor-t-ater?

Arnout en Arne speelden een neutrale scène die ze zelf mochten kiezen. Nadien gaven wij hen een andere stijl waarin die neutrale scène gespeeld mocht worden.
Hun neutrale scène ging over het weer. En wij legden hun het vuur onder de schenen.
- Erotisch/Romantisch
- Schlager
- Horror
Het werd hilarisch! Op minder dan 2 seconden konden de twee perfect de stijl in hun verhaal verwerken. Dat noemt men improvisatie!

Thibeau en Delphine daagden elkaar uit in een wedstrijd slomotion ijslikken, met achtergrondcommentaar van Lorenzo. Ook hier had het publiek inspraak. Wij mochten de discipline kiezen (ijslikken dus, moeten ze echt een olympische sport van maken!). Delphine is gewonnen trouwens.

Elias ging met zijn huisdier (een draak, wie kwam op dat idee?) naar de dierenarts (Victor). Spijtig genoeg wist hij niet wat voor beest dat was en waarom hij precies bij de dierenarts langs kwam. Het publiek wist dat wel (jaa, want wij hadden mogen kiezen) en Victor ook. Aan hen om te praten over het dier en aan Elias om te raden wat er aan de hand was. Ochiere Dracula het draakje toch,  hij kon geen vuur spuwen. Terwijl hij wel al 10 maand oud was!
Arnout en Arne hebben dat ook eens geprobeerd, daar lag het probleem helemaal anders. Arnout kwam binnengewandeld met een kooitje waar een struisvogel inzat. (Toen wist hij dus duidelijk nog niet dat het een struisvogel was, want  je moet maar eens proberen een struisvogel in een kooi te krijgen). Het was een dwergsoort waarschijnlijk. Het probleem met dat arme beest was dat zijn ei klem zat.

Ruben, Sophie, Jana en Fara kregen een ruimte (bv. de zoo of de luchthaven) en elk een woord (vliegtuig, vertraging, baggage en steward). Ze speelden een scène in de luchthaven en telkens iemand het woord steward zei moest Sophie afgaan, met een grondige reden. Wanneer het opnieuw werd gezegd mocht ze terugkomen. Jana kreeg vliegtuig, Ruben baggage en Fara vertraging. Lijkt niet zo moeilijk maar je moet maar eens denken aan wat voor situaties je creeërt wanneer je zegt; "De steward heeft net omgeroepen dat het vliegtuig vertraging heeft!"

Het was lang geleden dat we nog eens improvisatietheater deden maar nee, we zijn het nog lang niet verleerd. Integendeel!

Nadien was het donker genoeg om aan de dropping te beginnen.
Een verslag daarover, zie volgende blogbericht ;)
Ik kan alvast een tipje van de sluier oplichten. Niet alle groepen zijn toegekomen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten