Driedaagse dag 2

Hallo,

Om 9u wordt iedereen aan het ontbijt verwacht, dat is al eeuwen de regel op de thor-t-ater twee/driedaagse. Rond kwart voor negen stond de eerste onder de douche. Snel was iedereen klaar, maar nog niet snel genoeg om wel degelijk op tijd beneden te zijn.

Snel aten we ons boterhammetjes met choco om nadien er stevig in te vliegen. Want voor de ouderen stond op dag 2 van de driedaagse slechts 1 repetitiemoment gepland. Wanneer de repetitie eropzat was het alweer tijd om te eten, en na het eten kwamen de andere leden van de jongeren- en middengroep toe.

Iedereen hielp gedienstig mee om ze te installeren in hun kamertjes. Maar veel tijd kregen ze daar niet voor. Want het is natuurlijk de bedoeling dat er veel gerepeteerd wordt. Dus deden we dat. De twee groepen gingen aan de slag, terwijl de ouderengroep samenzat om in het geheim een spel voor te bereidden voor de jongeren- en middengroep.

De repetities gingen niet altijd even vlot.. Soms was de concentratie even weg, vergaten ze de tekst of konden ze niet stil zijn in de coulissen. Toch zaten er ook heel wat goede momenten tussen waardoor we geloven dat het allemaal goed komt!

Rond halfzes kwam Maarten toe, Maarten is een man die ervoor zou zorgen dat een deel van het decor van de middengroep vandaag af zou geraken, nl. de graffitimuur. Hij is een echte kunstenaar en weet er ook heel wat vanaf. Toch heeft hij het resultaat niet alleen voor elkaar gekregen. De leden van de middengroep mochten meehelpen. Spuiten maar!
Het resultaat is mooi. En als je het ziet, let goed op de 'easter eggs'

60 eieren, 5 kg aardappelen, 3 potjes vissla, 3 kroppen sla, 1 bak tomaten, salami, hesp, verschillende soorten kaas, enkele potten rijst, veel pasta enz... was er nodig om de in totaal 38 aanwezigen met een volle maag van tafel te laten gaan.

Van tafel onmiddellijk naar het spel die de ouders fantastisch in elkaar hebben gestoken.
In kleine groepjes van 2 of 3 leden moesten ze naar verschillende posten gaan. Op elke post zat een lid van de ouderengroep die voor hen een opdracht voorzien had. Als de opdracht goed was uitgevoerd kregen ze een letter. In totaal moesten ze negen letters verzamelen. Daarmee konden ze een woord vormen. Het woord was 'skatepark'. De eerste die uiteindelijk aan het skatepark was, was gewonnen. De opdrachten liepen uiteen van een rebus oplossen bij Arnout, tot een liedje herkennen bij Julie. Bij Victor probeerde men een stylo vastgebonden aan je broek in een fles te mikken.
Tussendoor moesten ze ook nog eens goed kijken of er ergens kleine paaseitjes verstopt zaten. Die mochten ze meenemen. Klinkt gemakkelijk, maar dat was het niet. Elias was de boeman, hij liep door het gebouw met een honkbalknuppel (zag er echt gevaarlijk uit :p). Indien je getikt werd door hem moest je je paaseitjes afgeven.

Toen het spel gedaan was moesten de allerkleinsten gaan slapen.
De middengroep mocht nog even naar een film kijken. Het werd Rapunzel. Stilaan waren enkel nog de ouderen over en Bart die samen gezellig in de zeteltjes zaten, een geestig spelletje te spelen.

Brecht en Emma, van de middengroep waren een tijdje afwezig. Zij moesten in functie van het stuk nog meewerken aan een filmpje. Hand in hand over straat lopen, een bloem gaan halen, samen kaarsjes uitblazen .. Ik heb vernomen van Stefanie en Dimitri dat ze dat heel goed hebben gedaan.
Ik ben benieuwd ;-)

Je merkt het, er is weer heel wat gebeurd. Het was een productieve dag.
Ook een beetje druk.. Iedereen zal goed slapen.
Mag wel want de wekker werd gezet om 7u...

Grtjs
Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten