Generale repetitie

Een lange en belangrijke dag vandaag!

Generale repetitie voor de jongeren en de middengroep.

Om 10u moesten de jongeren toekomen, maar wij, de lesgevers, waren er natuurlijk al een uurtje vroeger.
De gordijnen moesten opgehangen worden, het decor klaargezet..
Eenmaal ze er waren konden we snel beginnen, nadat iedereen de gepaste kledij aanhad.

Het is een generale repetitie en dat wil zeggen dat er af en toe nog wel eens gestopt moet worden.
Het muziekje stond niet klaar, het filmpje werd niet perfect geprojecteerd of de gordijnen waren niet volledig toe. Zeker met de beamer waren er enkele problemen. Projecteren we nu op het gordijn of op een wit doek. Wie houdt het doek vast, en is dat niet lastig voor die mensen... Het filmpje duurt nl toch wel enkele minuutjes.
Is er een manier om het doek op te hangen zonder dat mensen moeten helpen. Of zou het beter zijn op een isomoplaat? Een beetje meer naar links, een beetje meer naar rechts. En ja, we zijn er ongeveer uit :)

Midden in de repetitie stonden er ineens 2 journalisten voor de deur.. Niet geheel onverwacht natuurlijk, we hadden ze zelf uitgenodigd. Ze kwamen oorspronkelijk voor de ouderen. Enkele van ons ouderen en Bart natuurlijk waren aanwezig om de journalisten te woord te staan en een foto te laten trekken. Maar natuurlijk heb ik mijn gezicht ook eens laten zien en zo  kreeg ook de jongerengroep de nodige aandacht. Inclusief foto.

Daardoor werd de repetitie wel even stilgelegd maar ondanks de onderbrekingen hadden we toch de tijd om het stuk 2 keer te spelen. Perfect 'timemanagement' toch, want op het moment dat iedereen aan het buigen was kwamen de ouders één voor één binnengedruppeld.

Als iedereen ongeveer weg was konden we het decor vervangen en natuurlijk ook even rust nemen door samen te eten. Gezellig tafelen met zicht op het podium en brownies in de hand. Maar voor we het goed en wel beseften kwamen de leden van de middengroep al toe.

Die konden niet zo snel starten als de jongerengroep. Ze zijn dan ook met 12, het duurt al wat langer voor iedereen klaar is. En aan de techniek moest ook nog wat gesleuteld worden. Ondertussen werden de micro's gebracht en aangesloten waardoor we de ene helft van het stuk zonder micro's speelden en de tweede helft met. Het is eens iets anders.

Er moest ook al eens gestopt worden omdat Martine wat meer 'rustpauzes' wou en het dansje 'Bad' werd meerdere keren gerepeteerd mits we werken met stand-ins en die het ook goed moeten kunnen natuurlijk. Voor de middengroep kwamen we dus lichtjes in tijd te kort. De ouders kwamen al in de zaal nog voor het stuk gedaan was. Waardoor ze waarschijnlijk het einde zouden zien. Pech gehad, we hebben gewoon het einde niet getoond ;-)

We hebben het stuk dus niet volledig afgekregen maar dat was niet echt een probleem én ze hebben het wel heel goed gedaan!

Niet veel later was het jong geweld weg.. Een beetje rust ;-)
Decor terug min of meer afbreken, een beetje opruimen (was wel nodig eigenlijk, ons tafel met zicht op podium stond daar nog bv.) en een geluidfragmentje opnemen.

Het opnemen van het geluidfragment ging niet bepaald van een leien dakje. Het is dan ook niet gemakkelijk, alles moest perfect getimed zijn. Eerst dus een paar keer oefenen maar we waren te snel, te traag, zonder al te veel spanning... Uiteindelijk was het toch goedgekeurd om op te nemen. Maar toen volgde het volgende probleem. Te veel achtergrondlawaai. Dus zijn we gezellig met zijn drietjes (ik, Thibeau en Dimitri) naar de koude kelder gegaan. Daar konden we ongestoord het fragmentje opnemen. Ik moest eigenlijk dringend naar toilet en Dimitri vond niet onmiddellijk hoe je het moest opnemen. We hebben het enkele keren opnieuw moeten doen maar het staat erop :)

Rond halfvijf verlieten we de zaal en gingen we rustig naar huis.
Het einde van een drukke productieve belangrijke dag!

Volgende week is het zover.. Jihaaaaa :D

Groetjes Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten