12 januari 2013: een productieve dag


Hallo,

Vandaag de eerste zaterdagochtend in het nieuwe jaar dat we elkaar terug zagen. Vorige week hebben we elkaar ook gezien, maar dat was om te klinken op het nieuwe jaar, te babbelen…
En op deze eerste dag is er al weer allerlei gebeurd. 

Eerst en vooral was het een historische dag in de thor-t-ater geschiedenis. Na jaren theater te doen met verschillende  leeftijdsgroepen gaat de oudste groep zich nu toespitsen op improvisatie. Dit onder de naam WIL (Wondelgemse Improvisatie Liga). Het is hun bedoeling om op 2 en 3 mei een volledig show te vullen door improvisatie, dit o.l.v. Henk Rijckaert. Henk kennen jullie allemaal van Comedy Casino, Willy’s en Marjetten en Zonde van de zendtijd.


Elke week gaat WIL oefenen op technieken, maken ze kennis met verschillende improvisatieopdrachten…
Schrijf 3 en 4 mei dus maar al in je agenda en kijk uit naar een grappige, humoristische show.
Ook bij de andere groepen was het vandaag een drukte vanjewelste. 


De middengroep kreeg nl. het script voor het eerst in handen. Eerst mochten ze raden naar de titel: het begint met een T en eindigt op Y: Tipsy, Tommy, Terry, Tonny. De werkelijke titel is Teddy. Wie of wat Teddy is, blijft voor jullie nog even een geheim. Daarna kreeg elk kind te horen wie hij of zij in het stuk zal zijn. Toen dat allemaal was meegedeeld, kwam het moment waar sommigen al zo lang naar uitkeken. Het lezen van het nieuwe script.
Ben je benieuwd wie of wat Teddy is  en wat er allemaal gebeurt in het verhaal, schrijf dan 27 en 28 april in jouw agenda.



Dan hebben we natuurlijk ook nog de jongerengroep. Zij wisten al lang de inhoud van het stuk en de rollen werden ook al voor de kerstvakantie verdeeld. Zij hebben vandaag een deel van het script herhaald. Want zo 4 weken niet oefenen, zorgt toch hier en daar voor een stilte moment, een twijfeling… Maar rond 12u was iedereen weer helemaal mee met het verhaal en konden ze met een gerust gevoel het weekend ingaan.
Ben je benieuwd naar wat de heks allemaal meemaakt noteer dan 4 en  5 mei in je agenda.

Ziezo 12 januari 2013 was een productieve dag, niet alleen voor de leden van thor-t-ater maar ook voor jullie. Want jullie hebben nu 6 dagen in jullie splinternieuwe agenda van 2013 genoteerd.

Tot de volgende!
THOR-T-ATER 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten