De busreis


We hebben nog geen blogberichtje over onze busreis.
En dat zou toch wel heel jammer zijn. Daarom hier een kleine samenvatting van onze 18u in de bus.

We hadden besloten om van onze laatste nacht een korte nacht te maken. Zo waren we heel moe op de bus en konden we slapen.
Dus tegen 2u30-3u00 kropen we ons bedje in, na verhalen uitgewisseld te hebben met Richard en Edvin. Om 6u ging de wekker voor de laatste keer af. Gepakt en gezakt gingen we naar de ontbijtafel, maar wat bleek: op zondag wordt er geen ontbijt voorzien. Ons middagmaal voor op de bus lag wel klaar dus aten we dat maar op. 

Richard had ’s nachts beloofd dat hij ons ging uitzwaaien, maar daar geloofden we niet zoveel van. Tot opeens om 7u we een heel vermoeide jongen de eetzaal zagen binnenstappen. Hij had inderdaad zijn wekker gezet om ons een laatste knuffel en handdruk te geven. Wat we natuurlijk enorm apprecieerden.

Om 7u30 kwam Danuta samen met de chauffeurs toe om ons naar de bus te brengen. Martine vertelde aan Danuta dat we ons middagmaal als ontbijt hebben genuttigd. Danuta zou Danuta niet zijn en zo kregen we opeens nog enorm veel eten mee voor op de bus. (jaja Danuta We love you)

Aangekomen aan de bus schrokken we van de grootte van de bus. Het was een minibusje voor 21 personen. Meer dan de helft van de bus was dus voor ons, het werd toen al duidelijk de andere mensen gingen geen rustige busrit tegemoet. Toen die mensen dan ook nog eens besloten om zich in het midden van de bus te zetten, zodat thor-t-ater in 2 groepen werd verdeeld, vonden we het hun eigen schuld als het geen rustige rit werd.In de bus werd er geslapen, gebabbeld, naar films gekeken, ‘durven of waarheid’ gespeeld, gegeten …’

Rond 18u30 kwamen we aan in Hamburg daar zouden we moeten overstappen op een andere bus. Bleek dat de bus nog een uur op zich zou laten wachten. Dus stapten we maar de McDonalds binnen. Wat smaakte dat een lekkere hamburger en een pakje frieten. 

Uiteindelijk kwam de bus toe rond 20u15. Het was deze keer een veel grotere bus. De bus was al goed gevuld met mensen die naar Amsterdam, Rotterdam, Parijs … moesten.
De mensen zaten allemaal verspreid over de bus. Waardoor Thor-t-ater ook verspreid over de bus moest plaats nemen. We vroegen aan mensen of zij naast elkaar wilden zitten zodat ook wij naast iemand konden zitten die we kenden. Maar dat was niet zo gemakkelijk. Door het feit dat we gespreid zaten leerden we wel andere mensen kennen.


Op onze bustickets stond eindbestemming: Antwerpen. Maar als we daar zouden afstappen zouden we midden in de nacht met onze valiezen naar het station moeten en daar nog een trein nemen naar Gent. Uiteindelijk hebben we het kunnen regelen en om 5u50 kwamen we toe aan Gent-Dampoort.


Silke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten