Stress

Hallo,

Volg hier de laatste daagjes voor de première

Woensdag 
Het lijkt erop alsof alles perfect in orde zal komen tegen de première van zondag
Op het laatste nippertje hebben we een palmboom in elkaar geknutseld, de techniek werd volledig in orde gebracht, de spots werden op de juiste delen van het podium gericht en ze werken! Ook de vooruitzichten zien er goed uit. Vrijdag zullen Danny en Silke een bank en twee zetels van bij ons thuis naar de zaal brengen en zaterdag wordt het laatste deel van het decor opgehaald in Aartselaar! Ook de ticketverkoop blijft lopen, kortom we kunnen met een gerust hart uitkijken naar de première. 
Donderdag
Het had niet zo goed mogen gaan. Veronique, de mama van Miguel uit de jongerengroep liet ons weten dat kleine Miguel in het ziekenhuis werd opgenomen. 3 dagen voor de voorstelling inderdaad.
Een kleine ramp mits Miguel redelijk veel tekst heeft in 'atlantis' maar ook een kleine rol kreeg in 'flatline'!
We mochten er niet vanuit gaan dat hij zondag zou aanwezig zijn op de première en moesten dus zo snel als tellen op zoek naar een plan B die we nog niet hadden.

Uiteindelijk kwamen we tot een compromis dat Miguels broer, Charles-Henri die een rol heeft in de middengroep, nu nog Miguels tekst uit het hoofd zou leren. En als het moet zaterdag en zondag zou oefenen met ons. Want een rol in een toneelstuk is niet zomaar enkele zinnetjes uit het hoofd leren. Neen, het is veel meer dan dat! 

Vrijdag 
Ondertussen wachtten we bang af.. Ieder van ons moest terug aan het werk of naar de schoolbanken. Niet met de volle concentratie natuurlijk want iedereen dacht aan de gezondheid van Miguel en hoe het zou aflopen met de voorstelling!
Vrijdagavond kregen we Miguel zelf eens aan de lijn.
Hij vertelde me dat het daar eigenlijk nog wel leuk was, lekker eten en een goed bed..
Zelfs een beetje lekkerder als thuis ;-)
En niet veel na het telefoongesprek kregen we een smsje dat zijn infuus er uit mocht. Toch moest hij nog een nachtje blijven. "Maar er is een grote kans dat hij zaterdag naar huis mag" ; zei de dokter! 

Zaterdag 
We beslisten zelf eens te gaan kijken hoe het met Miguel gesteld was. Met een woordzoekerpuzzelboek in de aanslag trokken Silke en ik naar Sint-Lucas, volledig buiten het bezoekuur, om Miguel te bezoeken. Hij zag er terug 'Miguel' uit. Kleur op de wangen, ondeugende blik en weer wat energie. Hoewel het nog meer kan hoor, maar hij moet het rustig aan doen!
Ik had voorspeld dat onze komst wonderen zou verrichten en kijk, we waren een halfuurtje binnen toen de dokter met het verlossende nieuws kwam. "Miguel mag naar huis!"
Een pak van ons hart, nu moet hij juist nog beloven vroeg te gaan slapen zodat hij morgen kan schitteren op de voorstelling.
We besloten nog een grapje uit te halen. Veronique stuurde naar Martine en Danny dat Miguel nog een nachtje moest blijven in het ziekenhuis. Die waren net van plan Dimitri en Stefanie in te lichtten toen we hen toch belde om te zeggen dat het een grapje was ;-)

De laatste dagen waren enorm stresserend maar nu zal ons niets meer in de weg staan!

Groetjes Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten