Walsen, wiezen en wijze Litouwers

Hallo iedereen,

Na een nachtje slapen zijn we weer helemaal klaar voor een nieuwe dag!
Maar voor ik vertel over wat we vandaag hebben gedaan of nog gaan doen, eerst een beetje over gisterenavond. We waren te moe om nog een blogbericht te schrijven ;-)

Uiteindelijk moesten we maar eten om 18u30, dat kwam goed uit om voordien nog een beetje te repeteren. Want Bart zou Bart niet zijn moest hij op het laatste moment nog iets aanpassen.
Om de feedback op te volgen van het publiek op de try out hebben ze de WOII een beetje aangrijpender gemaakt. En daar moest op geoefend worden.

Daarna kregen we ons eten. Kip met rijst en een slaatje. Lekker!
Ondertussen kwamen de Litouwers toe. Hetzelfde theatergezelschap als vorig jaar, maar allemaal andere jongeren. Ze zitten wel op dezelfde school als de vorige, dus ze kennen elkaar.
Al heel snel was het duidelijk dat zij net een tikkeltje sympathieker waren dan de vorige.

Het was onze bedoeling om 's avonds Lodz te verkennen maar na enkele pogingen Pools praten, google translate in te schakelen en de Litouwers als tolk te gebruiken kwam het er op neer dat er geen bussen meer reden. Het was nog geen 20u uur tegen dan. Dus bleven we in het  hotel.

De jongens leerden ons wiezen maar we konden er niet veel van. Af en toe kwamen de Litouwers eens een kijkje nemen. Soms maar met twee, dan de hele groep én één keer zat Pavel zelfs helemaal alleen bij ons.
Op vlak van groepsgeest  kunnen ze dus nog wat werken, maar sociaal zijn ze wel.

Ze leerden ons walsen (ja, er bestaan filmpjes van!) én wij leerden hen 'vuile' woorden in het Nederlands. Zoals pompbaksmoel (de bijnaam die we gaven aan één van de Litouwers vorig jaar). We zongen samen, speelden gitaar, wisselden skype-adressen uit, maakten foto's én we kregen een lat Litouwse chocolade. Aleja, Bart kreeg de chocolade en wij aten het op.

Om 22u gingen we al naar boven, maar tegen dat het echt stil was, was het al weer een uur later.
Toch leek iedereen min of meer uitgerust aan de ontbijttafel te zitten. Het ontbijt was nogal apart. augurken, tomaten, 1 pistolet én geplette kaas. Gelukkig hadden wij ons daar op voorzien en stond er binnen de kortste keren ook een pot choco op tafel :D

Nu: iedereen is vertrokken naar Danusha in het centrum van Lodz
13u: Gaan eten
14u: Manufactura (shoppingcenter)
18u: Naar het toneel van de Polen gaan kijken.
21u: Eten

22u: Een date met de Litouwers?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten